שולחן ראש השנה תשפ"ב

חשוב האוכל זה ברור. טעים הוא בטוח יהיה. לכל משפחה המאכלים הטובים שהם מסורת ועוד מאכלים שמצטרפים בשביל הטעים והעניין.

מאז שאני זוכרת את עצמי היה חשוב לי סידור ועיצוב השולחן וזה גם היה תפקידי לעצב את השולחן.

אני נמשכת לחנויות כלי בית כמו מגנט. פעם קניתי בטירוף. היום כשכל מקומות האחסון מלאים עד אפס מקום וכדי לקנות כלי

חדש אני צריכה להעיף – כן להעיף! אחד אחר שזה משהו שממש ממש קשה לי אני נאלצת להסתפק בסיבוב בחנות ומידי פעם קונה עוד כלי ומנסה לדחוף אותו לאיזה מקום מבלי להעיף אחד במקומו.

השנה ערכתי את השולחן בלבן מינימליסטי.

מרכז שולחן

למרכז השולחן הוספתי כלי על רגל ובו רימון, תפוח ירוק, תפוח אדום, תמרים, דבש בצנצנת קשורה בסרט ונר – כי אני חייבת נרות על השולחן.

חשוב שמרכז השולחן לא יסתיר את הפנים של הסועד שיושב ממול ושהנפח שלו יהיה כזה שאפשר יהיה להשאיר אותו עד סוף הארוחה מבלי שיפריע לתקרובת המוגשת לשולחן.

ונזכור שהשולחן נועד כדי לסעוד סביבו ולכן העיצוב צריך להיות מידתי.

תקריב למרכז שולחן

מפת שולחן

כשאני קונה מפת שולחן אני קונה תמיד שתיים ורצוי שבמבצע

אחת גדולה באורך 4 מטרים שתאים לשולחן אוכל שלנו כשהוא פתוח במלואו

אחת קטנה יותר באורך 2.50 מטרים שתתאים לשולחן כשהוא סגור או לשולחן שמצרפים

וכך תמיד יש לי מפות תואמות . לי מאוד חשובה האחידות.

עוד מילה בעניין המפות:

כשקונים מפה תמיד לקחת בחשבון שהמפה תיפול מסביב לשולחן בין 25- 35 ס"מ. קצר מזה זה נראה "שהשמלה קטנה על הכלה"

ועוד דבר שחשוב הוא שהמפה תהיה מגוהצת או לפחות ללא סימנים ופסים של קימטוטי כביסה ובוודאי נקיה מכתמים.

השולחן ערוך ל 9 סועדים אליו יצטרף שולחן נוסף שכבר ערוך בצד (המפה שלו מבצבצת בצד התמונה מימין)

שולחן ערוך לסועד

צלחות

אני מקפידה תמיד לסדר צלחת גדולה למנה עיקרית

מעליה צלחת קטנה למנה ראשונה / דג / סלטים

ואם יש מרק גם מרקיה

אם יש דוגמה על הצלחות אני מתייחסת גם לזה ומסדרת בהתאם.

אני מעדיפה לקנות מראש סט ל 24 סועדים יש לי גם סט שלם ל 36 סועדים כולל סכו"ם

כוס וגביע ליין

גם כאן אני מקפידה לרכוש סט של 24 גביעים / כוסות

את הכוס לשתיה קלה אני מניחה מימין לגביע ליין

ואפשר לראות שסמוך להם הנחתי מלחיה לכל סועד

מפית

את המפית אני תמיד מסדרת. אחד מהסידורים האהובים עלי הוא קיפול לכיס

הכנתי מדבקה (בסילואט) עם ברכת שנה טובה

סכו"ם

לתוך הכיס במפית אני מכניסה את הסכום

הסכין משמאל, מזלג באמצע, אם מגישים מרק הכף מימין. מסדרים את הסכו"ם לפי סדר האכילה.

מתחילים במרק אם מגישים מרק אז הכף

כפית ו / או מזלג קטן לקינוח אני מעדיפה להוסיף כשאני עורכת ומגישה את הקינוח.

אם יש דבר שאני ממש לא אוהבת אלו כלים חד פעמיים.

אנחנו טורחים כל כך על האוכל לא חוסכים במרכיבים טעמים ובזמן העבודה שאנחנו מבלים במטבח כדי להכין את המנות.

ממש לא מסתדר לי איך אפשר להגיש אוכל כל כך חגיגי ומיוחד בצלחות ובכלים חד פעמיים, שיהיו יפים ככל שיהיו, הם עדיין לא חגיגיים ואלגנטיים כמו סט אוכל "אמיתי"

במצטבר הם יקרים בהרבה . הרבה יותר מסט אוכל "אמיתי"

בסט אוכל "אמיתי" ההשקעה היא חד פעמית לשנים.

נכון סט אוכל "אמיתי" מצריך שטיפה של הכלים בסוף הארוחה. בשביל זה יש מדיח ועוד בני משפחה שמתגייסים למשימה

ואם מדברים על שטיפת הכלים, הנהגתי אצלנו בבית נוהג כדי שגם אני, קובי ושאר מציעי העזרה נוכל להנות מהשיחה ומהחברה שהם חלק ממש חשוב ממה שקורה בערב החג או כשמארחים.

אנחנו רק מפנים כדי שאפשר יהיה להגיש לשולחן את הקינוח, קפה, פיצוחים

מניחים את כלי האוכל מהארוחה מסודרים על השיש – כשהאורחים ילכו יהיה לנו מספיק זמן לטפל בהם

וחוזרים לשולחן לקינוח, לקפה שאחרי הקינוח, לפצח ולהתפלפל בשיחות מעניינות סביב השולחן

והכי מהכל להינות מחברת האורחים שלנו.

מוזמנים להצטרך אלי לזום שולחן החג.

נפגש בזום במוצאי ראש השנה יום רביעי 8.9.21 בשעה 2030.

נדון בעיקרי עריכת שולחן, אתן טיפיים ונתנסה בכמה קיפולי מפיות.

הצטיידו בכמה מפיות כדי שתוכלו להתנסות בקיפולן.

קישור לקבוצת ווצאפ שולחן החג בה אפרסם זימון לזום

שתהיה לנו שנה טובה,

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *