חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הדרכה – תיק 4 – סלסלת אליפות ומתכון לעוגיות מנדלברוייט

תיק רביעי – וולום, כפתורים, מדבקות
בהשראת אתגר #27 – " TIC – TAC – TOE" בקבוצה של רעותא.

 


אני רחוקה מלהיות האוהדת כדורגל וההבנה שלי בספורט הזה מעטה ביותר. היום בבאר שבע יש חגיגה. הקבוצה של העיר, הפועל באר שבע בכדורגל זכתה באליפות פעם שלישית ברציפות. כל העיר חוגגת הרבה מאוד בזכותה של אלונה ברקת, בעלת הקבוצה, שהגיעה להבנה עם האוהדים שלא מקללים במגרש אלא רק מעודדים. מה שהשפיע מאוד על כל האווירה בעיר ויש אומרים שעל כלל האוהדי הכדורגל בארץ.
משפחות שלמות אבות,אמהות וילדיהם נוהרים למגרש בכל משחק. משחק הכדורגל של הקבוצה הפך לבילוי משפחתי.
היום בחגיגת האליפות הגדולה ישתתפו אלפי משפחות מהעיר ומהנגב. 
אנחנו מוזמנים לחברים לצפות בחגיגות ממרפסת ביתם.

כמובן שאני מגיעה תמיד עם משהו. ברוח חג השבועות הכנתי סלסלה ובתוכה עוגיות שהמתכון שלהן מצורף בסוף.
ההשראה לסלסלה באה מכאן
שנתי את הגודל ואת האופן שבו הכנתי את הסלסלה.

השתמשתי בקרדסטוק לבן – הסדריה
שימר – הסדריה 
ניר מדוגם מסטאק – שרכשתי אצל רעותא במסגרת חגיגות יום ההולדת
וולום – רעותא
חוט אופים – רעותא
מדבקות אותיות – יעל יניב
כפתור 
אבני קישוט שחורות נדבקות
פאנץ' בורדר פרחוני
פאנץ' 4 פרחים
פאנץ' עלים
פאנץ' 3 תגיות
תבניות חיתוך עגולות ,פרפרים וגדר
סרגל מתכת
סכין חיתוך
דבק TACKY
עכבר דבק , דבק דו"צ 
טרימר 
לוח קיפול, עצם קיפול

הסלסלה מאוד פשוטה להכנה ובנויה מבסיס הסלסלה, ידית, וקישוטים

בסיס הסלסלה

קרדסטוק לבן  "1/2 5 * "12
חורצים בצד הרחב ב "7 ,"5



בצד הפנימי של הסלסלה מסמנים בשני קצוות קווי הקיפול סימן "1

 
2 חתיכות קרדסטוק לבן בגודל  "3 * "1/2 4
חורצים "1/2 בשתי הצלעות הארוכות ובצלע אחת קצרה.
(שתי דפנות שנשתמש בהן מאוחר יותר )
 
 


גוזרים כמו בתמונה, עוברים על הקוי הקיפול עם עצם מדביקים דו"צ על הכנפים.



ידיות וקישוט
חותכים שימר בעזרת שתי תבניות עגולות ומדביקים כמו בתמונה על הצד החיצוני

 

מדביקים מעל הידיות שני פסים של וולום  ברוחב של "1/4 1 מפונצצים בבורדר פרחוני


2 פסים מניר מדוגם "2 * "1/2 5
שכחתי לצלם את השלב הזה אז אני אסביר.
להדביק על הצד החיצוני מעל פס הוולום והידיות צמוד לשולים העליונים של הסלסלה.
(תגללו למטה ותוכלו לראות איך אמור להראות הפס המדוגם )

להפוך את בסיס הסלסלה ולעבוד על הצד הפנימי.
לחתוך בעזרת סכין יפנית וסרגל מתכת כמו בתמונה – 
מהפינות העליונות אל הנקודה שסמנו "1 מהקצוות על קו הקיפול,
וקו ישר בין שתי הנקודות על קוי הקיפול המקבילים.
שימו לב להמשיך ולחתוך את הוולום עד השולים ובעדיות שלא יקרע.

 


מדביקים את הדפנות בעזרת  הכנפים אל בסיס הסלסלה




מדביקים וסוגרים גם  את דפנות הסלסלה 
כך זה נראה 


 
פנצצתי ניר מדוגם  בפאנץ' 4 פרחים  וולום בפאנץ' עלים
הדבקתי גדר ופרפר משימר וולום שחתכתי בביג שוט בעזרת תבנית חיתוך
קשטתי את הפרפר באבני קישוט שחורות נדבקות ואת הפרח בכפתור
 
 
 
 

 קשרתי לחלק האחורי של הסלסלה תגית עם כיתוב באותיות נדבקות



הכנסתי לתוך הסלסלה עוגיות מנדלברוייט שתמיד תמיד אוהבים אותן ושמחים שאני מביאה איתי


מתכון לעוגיות מנדלברוייט

למחם תנור לחום של 170 מעלות

2 ביצים
2 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר 
 גרידה מתפוז או כף תמצית וניל / שקדים פחות מכף
1/2 2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה 
1/2 כפית סודה לשתיה
מעט מלח
1/2 2 כוסות מעורבות של שקדים, אגוזי מלך, אזוגי לוז, אגוזי פקאן, פיסטוק
חופן חמוציות (לא להחליף בצימוקים שנשרפים וגורמים לטעם מר)
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות (כמו של אינגליש קייק) (אם אין אפשר להוסיף 1/2 כוס תערובת שקדים אגוזים / חמוציות)



אופן ההכנה

להכניס לקערת מיקסר 
ביצים, חלמונים, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל / שקדים / גרידת תפוז
להקציף עם וו גיטרה / K, במהירות גבוה במשך 3 דקות לפחות עד שנוצרת מסה תפוחה בצבע צהוב בהיר.

בינתיים לערבב בקערה 
קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח

להוסיף את תערובת הקמח אל תערובת הביצים ולערבב במיקסר בעדינות עד שמתקבלת תערובת בצק אחיד מעט דביק.
להוסיף את תערובת האגוזים, חמוציות וקליפות הדרים מסוכרות.

להרטיב את הידיים וליצור 3 כיכרות ארוכות.
להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה ולהקפיד על מרחק כדי שהכיכרות לא ידבקו בזמן האפיה.
לאפות בערך 30 דקות עד הזהבה והתייצבות הכיכרות.
להוציא מהתנור ולכבות את התנור.


טיפ!
הקונץ בהצלחת המנדלבוייט הוא סבלנות קירור מלא של הכיכרות האפויים ושל התנור כך שיהיו בטמפרטורת החדר.

לאחר שהתנור והכיכרות קרים לחלוטין לפרוס א הכיכרות באלכסון בעזרת סכין לחם משוננת פרוסות בעובי של 1/2 ס"מ (אפשר גם דקות יותר. לא שקופות)

להוציא מהתור את הרשת
לחמם תנור לחום של 120 מעלות.
להניח את הפרוסות על רשת התנור ולאפות בערך 20 דקות עד קבלת צבע זהוב.

המנדלברוייט מתקשות לאחר קירור.

ממליצה להכין כמות כפולה – הן נטרפות.

יש בתים במדינה שאין לי זכות כניסה אליהם, אלא אם אני מביאה צנצנת מנדלברוייט. 

תהנו…

רינת






כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש